Vierailulla Kuusjoki-Seuran arkistossa

Pieni joukko Perinneyhdistyksen jäsenistöstä teki lauantaina 20.4. matkan Kuusjoelle tutustumaan Kuusjoki-Seuran toimintaan ja sen arkistoon. Vierailevan ryhmän piti olla alun perin lähes kymmenen henkilön suuruinen, mutta yhteensattumien ja takatalven heikentämän ajokelin takia ryhmä supistui kuuden hengen kokoiseksi.

Ryhmäämme olivat vastaanottamassa Martti Tulonen ja Minna Leppäaro, joilla on jo pitkä ura Kuusjoki-Seuran toiminnassa. Leppäaro on työskennellyt erityisesti yhdistyksen kuvien ja asiakirjojen digitointihankkeessa. Ja juuri digitoinnista käytiinkin vierailun aikana paljon keskusteluja ja vaihdettiin kokemuksia. Toki käsiteltiin paljon muitakin kotiseutuyhdistysten toimintamuotoja. Ja niissä löytyi totta kai yhtäläisyyksiä, mutta myös eroavaisuuksia.

Upeat olosuhteet

Ryhmäämme teki erityisesti vaikutuksen Kuusjoki-Seuran arkiston hienot tilat, jotka mahdollistavat erilaisten aineistojen säilyttämisen, asiakkaiden palvelun kuin kokousten ja muiden tilaisuuksien järjestämisen. Entisen pankin tiloissa sijaitsevia tiloja käyttävät ajoittain muutkin toimijat.

Vasemmalla vieraita isännöineet Martti Tulonen ja Minna Leppäaro sekä Paimiosta Kuusjoelle matkanneet Sirpa Lindroos, Antti Salamäki, Marjaana Salmela, Johanna Marttila ja Hannele Uotila.


Ryhmällämme oli myös mahdollisuus tutustua niin digitoituihin valokuviin, erilaisiin julkaisuihin kuin arkistomateriaaleihin. Meitä varten oli kerätty esille myös Paimiota käsitteleviä arkistoaineistoja. Niitä oli löytynyt mm Impolan sahan tiloista.

Yksi Paimio-aiheisista materiaaleista oli tämä paimiolaista kuritushuonevankia koskenut etsintäkuulutus,

Vierailu antoi uusia ajatuksia niin yhdistyksen perustoimintaan kuin hanketoimintaan. Esittelimme itse mm niin toteutettuja kuin meneillään olevia kirjaprojekteja. Ja sukututkijoille, joita ryhmäläisemme myös pääosin olivat, löytyi Kuusjoelta mielenkiintoista tutkittavaa ja johtolankoja uusiin tutkimuslähteisiin.

Matkalaisena mukana Jouni Lehtiranta

Jätä kommentti