Sukututkimuskerho

Säännöllistä toimintaa on Perinneyhdistyksen sukututkimuskerholla, joka kokoontuu noin kerran kuukaudessa kesäkautta lukuun ottamatta. Kerhon tilaisuuksissa on mm. tutustuttu Internetin käyttöön sukututkimuslähteenä, vierailtu Turun maakunta-arkistossa ja Siirtolaisinstituutissa, keskusteltu asiantuntijan johdolla valokuvien käsittelystä, arkistoinnista ja skannauksesta sekä saatu vinkkejä sukupuun tekoon.

Tässä esimerkki yhdestä esipolvitaulusta, joka liittyy Mäkilän sukuun (Paimiossa 1919 syntyneen Arvo Mäkilän esipolvet)

esipolvitaulu_makila
Kaavion on laatinut Tytti Mäkilä

Vuonna 2012 Sukututkimuskerhon syysretki suuntautui Sauvoon, jossa tutustuttiin sekä kotiseutumuseoon että kesän 2012 näyttelyyn ”Trampparullii ja pienhiuk muitki jutui” Museon Tuki ry:n sihteerin Tuija Särvän ja puheenjohtaja Hanna Lehtisen opastuksella.

Vierailu Sauvon kotiseutumuseolle
Sukututkimuskerho tutustui syyskuussa 2012 Sauvon museon näyttelyyn.

Paimion kirjaston vitriineissä oli helmikuun 2013 ajan sukututkimuskerholaisten kokoelmista koottu näyttely Paimio-aiheisista postikorteista. Niin ikään yhteistyössä  Paimion kirjaston kanssa järjestettiin Sukukirjailta syyskuussa 2014, jolloin esittelyssä oli suku- ja ja henkilöhistoriallisia teoksia.

Sukututkimuskerho tutustuu Paimion hautausmaahan Arimo Lhdeniityn opastuksella
Keväällä 2014 kerholiaset tutustuivat Paimion hautausmaahan Armo Lähdeniityn opastuksella.

Vuonna 2015 vierailtiin maaliskuussa valtakunnallisilla sukututkimuspäivillä Salossa ja saatiin lokakuussa tietoutta DNA-sukututkimuksen perusteista Eero Kallion johdolla. Vuoden aikana kuultiin myös naantalilaisen Tauno Wiljasen ja raisiolaisen Teuvo Vähäkylän sukututkimuksista.

Ota yhteyttä, jos kaipaat:
– apua sukututkimuksen aloittamisessa
– neuvoja sukututkimusongelmissa
– kaipaat lisätietoja Paimion ja lähikuntien suvuista
– haluat jakaa omia sukutietojasi tutkijakollegoiden kanssa

Yhteystiedot kerhon puheenjohtajalle Jouni Lehtirannalle:
– jounilehtiranta@gmail.com
– 040-748 0864

 

Mainokset