Suomen historiaan ja menneeseen aikaan voi tutustua digitoitujen sanomalehtien kautta

1.2.2017 Kansalliskirjasto on avannut digitoidut sanoma- ja aikakauslehdet vuoteen 1920 asti yleisön saataville digi.kansalliskirjasto.fi -palvelussa. Pitkään voimassa ollut vuoden 1910 raja on siirtynyt kymmenellä vuodella eteenpäin. Uutta aineistoa on tullut käyttöön noin 1,9 miljoonaa sivua. Myös Kunnallislehden vanhoja numeroita löytyy palvelusta.

Uudemmat digitoidut sanoma- ja aikakauslehdet ovat käytettävissä kaikissa vapaakappalekirjastoissa.

Digin aineistoja voi käyttää kunhan huomioi tekijänoikeussäännökset ja noudattaa niitä. Digissä olevaa materiaalia voi käyttää viittaamalla alkuperäiseen aineistoon – esim. ”Kansalliskirjaston digitoidut aineistot, http://digi.kansalliskirjasto.fi, Kunnallislehti N:o 37 15.9.1920”.

Vanhoja Kunnallislehtiä selatessa edellä mainitusta numerosta tuli vastaan isoäitini veljen vt. asemamies Juho Emil Silanderin ja Suoma Maria Aallon avioliittoon kuulutus. Samaisessa numerossa kerrotaan Kyysilän kylän Kapan talon saunasta hävitetystä viinatehtaasta ja Fuilassa aloittavasta orpokodista. Jutussa, jonka otsikko on ”Paimion naiset!”, Anna Strandman pyytää Paimion naisilta apua orpokodin hankintoihin – patjat, ikkunaverhot, pyyhinliinat, lakanat – ja kertoo orpokodin hyväksi Wistan Ylikoululla järjestettävistä talkoista.

Anne Summa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s