Perinneyhdistys on julkaissut postikorttikirjan

Paimion Perinneyhdistys on julkaissut kotiseutukirjan, Vistalt ja muhalt – Paimio postikorteissa, jonka 182 Paimio-aiheista mustavalkoista korttia on valikoitu Riitta Helinin, Arimo Lähdeniityn ja Anne Summan kokoelmista. Kirjan tekoon keräilijöitä innosti halu jakaa aarteensa muiden niitä arvostavien ihmisten kanssa.

postikorttikirjan-lahjoitus-111116-14

Teoksessa on postikorttien ja niihin liittyvien lisätietojen lisäksi myös aihepiireihin liittyviä esittelytekstejä. Postikorttien aiheina on runsaasti yksittäisiä paimiolaisia rakennuksia sekä ilmakuvia. Lisäksi korttien kuva-aiheina on joitakin rakennusten sisäkuvia ja ryhmäkuvia. Ja vanhimpien kuvien joukkoon kuuluu esimerkiksi vuonna 1895 lähtetty postikortti, jossa ei ole kuvaa lainkaan. Kortin toisella puolella on osoitetiedot ja toisella puolella viesti kortin saajalle.

Perinneyhdistyksen tavoitteena on siirtää paimiolaisuutta sukupolvelta toiselle. Mitä enemmän me tiedämme juuristamme, sitä syvempi on suhteemme kotiseutuumme. Yhdistyksen Vistalt ja muhalt -kirjat kertovat meidän omasta Paimiostamme, tuovat tietoa ja tarinoita menneiltä sukupolvilta. Nyt julkaistun kirjan postikorttien kautta lukija voi elää Paimion historiaa ja nähdä, miten aika muuttuu, kuten korttien viestimät näkymätkin. Postikorttikirja on hyvä historian oppitunti Paimiosta.

Paimion Perinneyhdistys on aikaisemmin julkaissut kirjat Vistalt ja muhalt – Vanhoja karttoja Paimiosta (painos loppuunmyyty) sekä Vistalt ja muhalt – Kuvia ja kertomuksia Paimiosta. Nämä teokset ja uusi postikorttikirja ovat lainattavissa Paimion kaupunginkirjastossa. Omaan kotikirjastoon tai vaikkapa lahjaksi voi näitä kotiseutukirjoja hankkia Sukselan joulumarkkinoilta 11.12.2016 sekä Sähkömuseolta tai kirjastosta. Myyntihinta on 20€.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s